Desert fursecuri Arici

de RODIMUR in Dulciuri, 10 Iul 2018 | 56625 vizualizari

 

Acest gen de fursecuri era la modă în urmă cu vreo 40 de ani și astăzi puține gospodine le mai prepară, deși sunt foarte bune, grație aluatului fraged și nucilor. În plus, au un aspect drăguț, sunt economice și se fac foarte ușor...
Mă bucur că am găsit rețeta, în caietul vechi, de pe timpuri, așa că ne-am delectat, câteva zile cu aceste dulciuri cu savori de altădată.
Din ingredientele de mai jos am făcut 42 de "arici", cam câte 6/porție.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de unt
  • 2 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • Pentru decor:
  • 2 albușuri
  • 200 grame de miez de nucă
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri Arici:

Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor.

Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă aluatul la frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră, înainte de a fi prelucrat.

După 30 de minute, se scoate aluatul din frigider, se taie în trei bucăți și până ce se prelucrează una dintre ele, celelalte două se dau, din nou, la frigider.

Din aluatul rămas pe planșetă se face un sul cu diametrul de 3 cm din care se porționează aproximativ 14 bucățele. Din fiecare bucățică de aluat se face o biluță care se trece prin albușul de ou, mixat puțin în prealabil și apoi prin nucile tăiate mare. Presați puțin, pentru ca nucile să se prindă bine de aluat.

"Aricii" formați astfel se depun în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel până la epuizarea aluatului, după care se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până ce "aricii" se rumenesc ușor la bază. 

Se presară zahăr pudră peste fursecurile calde și apoi se păstrează la răcoare.

TIPS-URI

1

Aluatul fraged se prepară cu unt rece, abia scos din frigider.

2

Aluatul trebuie să fie consistent. Dacă este prea moale, mai puteți adăuga puțină făină, dar nu exagerați, pentru că în acest caz, fursecurile vor fi înecăcioase.

3

Nuca pentru decor trebuie tăiată mai mare, ca să dea un aspect frumos fursecurilor.

4

Albușurile nu trebuie mixate spumă, ci doar puțin.

5

Fursecurile nu trebuie să stea mult în cuptor, ca să nu se usuce. Ele trebuie rumenite ușor, doar la bază.

6

Presărați fursecurile cu zahăr pudră, cât sunt calde încă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RODIMUR 1

07.01.2020, 09:07

Mă bucur, Lucy, că îți va fi de folos... Spor la lucru...!

RODIMUR 1

07.01.2020, 09:11

Chiar mă impresionează, Lucy, să aflu ce amintire frumoasă te leagă de aceste fursecuri...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bascute cu branza sau cu gem